No es l’acta de la reunió, però entre tots ho aconseguirem…

Estàndard

4 d’abril, Dissabte Sant reunio, com cada any hem fet la reunió de veïns. Vaig arribar una mica tard i no vaig prendre cap nota, així que miraré d’escriure el que recordo… a veure si em podeu ajudar i acabar de fer-la entre tots.

 

 

Assistents:

Bernhard, de casa Mestre, Marta de casa Pere, Joan Plana i Gràcia de casa Bernat, Jaume i Clarita de casa Mentui, Montse de casa Ton, Joan Guillamón d’era Mateu, casa Cocurrell (perdoneu, no recordo noms), Quique d’era Torrent, Micaela de casa Torrent, Iván de casa Areny, Palmira i Román de casa Rosa, Joan Granado (servidor) de casa Carrió, Sión de casa Monget II, Ester i Modesto de casa Torrentó, Martí i Laia de casa Ricou, Arantxa de casa Tohà, Sara de casa Ignaci, Anna Maria, Jose i Ruben de casa Monguet, Vicenç i senyora de casa Taberner.

No sembla que hi hagi cap tema nou important respecte de l’any passat.

El Martí comenta que al compte del poble hi ha uns 12 mil euros. Sabem que està a nom del Pepe de casa Batllivell i després a nom del Martí i es comenta que això es un risc per al titular o titulars del compte. Es comenta que dels 110€ del rebut que es passa a cobrar cada any a totes les cases, uns 60 correspondrien a l’enllumenat pùblic i la resta a despesses diverses. Es paga amb més o menys regularitat però n’hi a dos cases que es neguen a pagar, sembla que perquè l’esmentat rebut no te caràcter oficial. També concluïm que probablement es impossible obligar-los a pagar.

De l’anterior es dedueix que si no tenim una figura jurídica que ens ampari, aquests problemes continuaran. Es parla de fer una comunitat de veïns, una associació de veïns o una societat sense ànim de lucre, caldria veure quina ens convé més. La Palmira avisa que com a comunitat de veïns podem tenir dificultats insalvables per a constituir-nos, el Martí parla va proposar la societat sense ànim de lucre i la Sión va dir que ella tenia alguna experiència a Salàs; el Joan Granado pensa més amb una asociació de veïns. L’Ester es queixa de que es un tema que s’arrossega des d’altres anys. De pas, el Joan encara es queixa més dient que el tema ja es va proposar fa 2 anys i hasta va engegar aquest blog (o intranet), però sense resultats; va intentar que es nombrés una comissió i es fixés un termini per tirar endavant el tema, però no hi va haver cap acord. El Martí comenta (com l’any passat i l’anterior) que a Aramunt han fet una societat per gestionar els diners que entren pel tema elèctric, també va mencionar el cas de Pessonada. La Palmira i l’Ester van mostrar-se disposades a col·laborar en aquest tema.

La Laia va dir que havia constituit un grup de Rivert a Facebook i que es podria utilitzar per a comunicar entre nosaltres. La Palmira va comentar que el més fàcil per ella es via email.

El Joan Plana li va demanar al Martí que informès del tema casa Primo. Segons el Martí, s’està en procés de registrar la propietat de la casa i que encara es tardaria aproximadament un mes. Va insistir en que seria propietat de l’Ajuntament però d’us exclusiu del poble de Rivert.

El Joan també va comentar que cal ajuda per part de tothom quan s’organitzen menjars i festes del poble. Què no està be que no es faci acte de presència fins que no està parada la taula.

El Jaume [crec que va ser ell] va comentar coses sobre prevenció d’incendis [però francament recordo poca cosa, en tot cas que el Martí va dir que a la part de dalt del poble la pressió de l’aigua es molt baixa].

El Jaume va proposar neteja de barrancs. Va parlar de preus/hora que semblaven assequibles i es va aprovar fer-ho.

Finalment es van reprendre altres temes pendents de l’any passat:

  • l’Anna Maria va a tornar a insistir en el tema dels arbres de la font d’Avall, que quan bufa vent i ja tenen fulla, colpejen contra casa seva i tem desperfectes; el Martí va respondre que segons li havien informat tècnics forestals, els arbres que molestin s’han de tallar del tot (de passada es va comentar que s’ha de tallar un xiprer dels del cementiri i, a la pregunta de si era propietat de l’Esglèsia, el Martí va respondre que de l’Esglèsia només hi ha l’esglèsia, el cementiri es de l’Ajuntament
  • l’Anna Maria va tornar a recordar les esquerdes de l’edifici de la Mare de Déu i el Martí va comentar que el problema gros era pujar el material fins allà dalt si no disposem d’helicòpter
  • També es va recordar el tema de la passarel·la del Torrent de Vall, sense arribar a acords concrets
  • El Jaume va proposar que es fes cuneta a la carretera però el Martí va parlar com alcalde comentant que fins fa 3 anys hi havia uns diners que arrivaven a l’ajuntament (60 ó 70 mil euros) per arreglar carreteres i camins del municipi però que ara no hi arriba ni un duro i, per tant, que amb uns 70 km de carreteres que te el municipi no es possible arreglar només la part de Rivert. A més a més, va comentar que el tram nostre està bé i que la resta li correspon a Salàs.

[Bé, espero comentaris, afegits i correccions, gràcies]

One Comment

  1. He fet alguna correcció.
    La més important es que m’han fet veure que, encara que era un tema pendent de l’any passat, no es va parlar de la passarel·la projectada entre l’hort del capellà i la plaça.
    Joan G.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.